NEWS: ASALTUL ASUPRA UNGARIEI – Sute de migranți forțează granița de sud a Ungariei

globePHOENIX WEB  Vineri 07. 02. 2020 — Granița Ungariei cu Serbia din punctul de trecere a frontierei Tompa, Ungaria, se află într-o adevărată stare de asediu, dupa ce un grup de aproximativ 500 de migranți s-au adunat în zona de graniță a orașului maghiar, în încercarea de a forța intrarea în Ungaria și a-și continua apoi drumul spre Europa de Vest.

3627E8F400000578-3684113-Hopeful_Refugees_and_migrants_wait_in_line_to_cross_the_border_a-a-8_1468235941969 Migranții din Orientul Mijlociu strânși în zona sârba de trecere a frontierei spre Ungaria s-au organizat pe rețelele de socializare, unul dintre liderii lor afirmând pentru televiziunea maghiară M1 că sunt hotărâți să treacă în mod pașnic granița, fără să mai tolereze alte acte de vandalism din partea semenilor lor.

Săptămâna trecută, poliția maghiară a deschis focul, trăgând salve de avertisment în aer pentru a opri intrarea în țară a unui grup de aproximativ 70 de persoane, tot într-o zonă  de trecere a frontierei cu Serbia.

În zona orașului de graniță Tompa, al cărui punct de trecere a frontierei a fost închis temporar de autoritățile ungare, poliția a format un dispozitiv de intervenție cu numeroase trupe de ordine publică, în încercarea de a stăvili afluxul migranților peste frontieră.

Într-o declarație la postul de televiziune maghiar M1, președintele Comisiei de Apărare din parlamentul de la Budapesta, Lajos Kosa, și-a exprimat convingerea că aceste convoaie de migranți sunt formate special pentru a „testa” permeabilitatea frontierei ungare și a-i găsi punctele vulnerabile.

La rândul ei, poliția sârbă a informat, conform Agence France Presse, că migranții adunați la frontiera cu Ungaria provin din Siria, Afganistan și Yemen, intenționând să rămână în zona de frontieră până li se va permite să-și continue drumul spre Europa de Vest.

Ungaria se confruntă de ani buni cu valuri de migranți care iau cu asalt frontiera în încercarea de a ajunge în Europa Occidentală, fapt care a determinat-o să-și înăsprească politica și legislația față de migranți. De asemenea, guvernul de la Budapesta a construit un gard de sârmă ghimpată la frontiera cu Serbia și a întărit supravegerea liniei de frontieră cu numeroase forțe de ordine.

SURSE: Digi 24, PRO TVM1, Agence France Presse

6 comentarii

   1. De ce dumneata mergi la cei cu care ai ceva in comun si nu te duci la Tiriac sau Becali?
    Sigur merg foarte multi si la astia!
    Sunteti un tip inteligent stiti singur unde e problema!

    Apreciază

   2. Multumesc pentru osanale, vrabiuto ! Daca as fi un tanar paun si nu un cioroi batran, as zice ca-mi faceti curte… 🙂
    Da’ sa lasam gluma. Nu ma duc la oameni ca Becali sau Tiriac nu pentru ca-s fi inteligent, ci pentru ca nu sunt politician… Si apoi, cu miloaga nu poti face nimic durabil, iar cu bancile pana la urma vei iesi in pierdere…
    Nu stiu sigur daca „stiu” unde e problema, dar numai saracia nu explica exodul atator milioane de romani. Cred ca e si pierderea sperantei in clasa politica romaneasca, in absenta oricaror sperante de „mai bine”…
    Rezultatul e depopularea dramatica a tarii… Daca trendul se va mentine, e doar o problema de timp pana romanii vor ajunge minoritari in propria lor tara… Iar atunci va urma dezmembrarea Romaniei, caci cei care o vor conduce nu vor mai fi romanii.

    Apreciat de 1 persoană

   3. Pe mine neamul nostru ma surprinde neplacut. Nu ma dezic de el si am sa mor roman chiar daca departe de Carpati! Nu cunosc insa o diaspora mai dezbinata ca a noastra si mai dispretuita de propria nație! De ce suntem asa nu inteleg sper ca am devenit dintr-un motiv nu ca asa am fost totdeauna!
    Daca eu imi doresc un presedinte roman, daca imi doresc respect pentru martirii neamului, daca spun ca la masa bogatului saracu are pozitia cainelui, daca ma declar „pupator de moaste”, daca…imi sar majoritatea in cap!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s