NEWS: Doi suspecți de infectare cu coronavirus ucigaș la Arad plasați în carantină

Doi instrumentiști ai Filarmonicii de Stat din Arad sunt suspecți de infectare cu coronavirusul ucigaș care face ravagii în China. Instrumentiștii arădeni tocmai s-au întors dintr-un turneu în China, unde au concertat și în orașul Wuhan – oraș de origine al coronavirusului ucigaș, care acum este închis de autoritățile chineze pentru a opri răspândirea virusului.

spital-222
Spitalul Clinic de Urgență Arad

„Avem doi instrumentiști din cadrul instituției noastre, ai Filarmonicii de Stat din Arad, care au participat la acest turneu. Le-am interzis categoric să intre în instituție, trebuie să stea minimum 15 zile în carantină. Le-am solicitat să meargă la secția de epidemiologie, iar în momentul în care se vor prezenta la muncă trebuie să îmi aducă o adeverință medicală în care să se specifice foarte clar dacă starea lor de sănătate este bună”, a declarat directorul Filarmonicii Arad, Doru Orban, pentru Glasul Aradului.

Cei doi instrumentiști suspecți de infectare cu coronavirusul ucigaș au fost examinați de medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică din Arad, fiind în prezent în carantină la domiciliu, neprezentând simptome specifice îmbolnavirii cu coronavirusul Wuhan.

Simptomele îmbolnavirii cu coronavirus ucigaș sunt asemănătoare pneumoniei, constând în febră, tuse, insuficiență respiratorie și, la agravarea bolii, insuficiență renală.

Instrumentiștii arădeni suspecți de infectare cu coronavirusul ucigaș au făcut parte dintr-un grup de 50 de muzicieni de la filarmonicele din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța. Ansamblul a concertat în mai multe orașe din China, printre care și Wuhan – orașul cu grad zero de risc de infectare cu virusul ucigaș -, turneul începând pe 3 decembrie anul trecut și durând până pe 21 ianuarie a.c., dată la care instrumentiștii au revenit în țară.

Coronavirusul ucigaș a provocat deja moartea a 17 persoane și îmbolnăvirea altor 500 în China, iar un numar de peste 2 200 de persoane se află în carantină. Acest nou tip de coronavirus face parte din familia de viruși care-l cuprinde și pe mai bine cunoscutul SARS, virus care a infectat peste 8 000 de oameni și a ucis 774 în anii 2002 – 2003.

SURSE: Glasul Aradului, Special AradDigi 24

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s