NEWS: REVOLUȚIE ÎN MEDICINĂ – S-a descoperit tratamentul universal pentru cancer

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au descoperit un nou gen de leucocite T care ucid cele mai multe tipuri de celule canceroase. Descoperirea s-a produs întâmplător, oamenii de știință galezi încercau să găsească leucocite care să distrugă bacteriile, însă au descoperit un tip de leucocite care distrug celulele canceroase.

160104-super-T-cells-update
Leucocită T atacând o celulă canceroasă

Această nouă leucocită are un tip special de receptor care acționează asemeni unui cârlig de prindere, agățând și distrugând celulele canceroase, în timp ce la celulele sănătoase receptorul se blochează.

În studiile de laborator s-a evidențiat că noile leucocite ucid cancerul pulmonar, al pielii, sângelui, colonului, sânului, oaselor, prostatei, ovarelor, rinichilor și colului uterin.

Profesorul Andrew Sewell, coordonatorul principal al studiului și expert în leucocite T la facultatea de medicină a Universității Cardiff, a declarat că a fost „extrem de neobișnuit” să găsească o celulă care posedă largi capacități de combatere a cancerelor, deschizând perspecitiva unei terapii universale a cancerului.

Descoperirea crește perspectiva pentru un tratament unic al cancerului, un singur tip de leucocite T fiind capabil să distrugă diferite tipuri de cancer.

„Suntem în mijlocul unei revoluții medicale care valorifică puterea sistemului imunitar de a combate cancerul. Terapiile actuale nu sunt eficiente pentru toți bolnavii și pot avea reacții adverse extrem de nocive. Cercetatorii galezi au demonstrat în mod convingător că, într-un vas de laborator, acest nou tip de leucocite T reacționează împotriva unui spectru larg de celule canceroase.

Încă mai trebuie să înțelegem cum reușesc aceste leucocite să recunoască și să ucidă celulele canceroase, rămânând în același timp pasive în fața celulelor sănătoase”, a declarat pentru The Telegraph Daniel Davis, profesor de imunologie la Universitatea din Manchester.

În prezent, există deja terapii bazate pe leucocite T, dar acestea sunt utile doar pentru unele forme de leucemie, fiind complet ineficiente în lupta cu tumorile, care reprezintă majoritatea formelor de cancer.

SURSA: The Telegraph

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s