NEWS – Medic chinez ucis de coronavirus la Wuhan. Numărul victimelor crește dramatic, iar virusul se răspândește cu rapiditate

Un medic chinez de 62 de ani, care se afla în prima linie a bătăliei pentru a împiedica răspândirea epidemiei, a căzut victimă coronavirusului ucigaș în orașul chinez Wuhan, epicentrul epidemiei, după cum informează mass-media chinezească.

A picture released by the Central Hospital of Wuhan shows medical staff attending to patient at the The Central Hospital Of Wuhan Via Weibo in Wuhan

Moartea medicului chinez Liang Wudong vine în condițiile în care China se luptă din răsputeri pentru a limita răspândirea coronavirusului ucigaș, care a secerat deja 41 de vieți și a infectat peste 1 300 de persoane, dintre care 230 sunt în stare critică.

Personalul medical din Wuhan este suprasolicitat, lucrând în schimburi neîntrerupte, unii medici prăbușindu-se pur și simplu de epuizare pe fondul eforturilor continue de a împiedica răspândirea bolii.

În acest timp, virusul mortal se răspândește cu rapiditate. În Franța au fost diagnosticate trei persoane cu coronavirus, în Statele Unite sunt confirmte două cazuri, iar Australia a anunțat și ea primul său caz de infectare cu temutul coronavirus.

În China 13 localități sunt în carantină, fiind izolate de restul Chinei, cumulând o populație de peste 41 milioane de oameni, în timp ce autoritățile chineze construiesc rapid un spital cu 1 000 de locuri pentru cei infectați cu coronavirus chiar în epicentrul epidemiei, în orașul Wuhan.

Cu toate acestea, noul coronavirus este până acum mai puțin letal decât cel care a afectat China la începutul anilor 2000, cunoscut sub numele de sindromul respirator acut sever (SARS). Totuși, există îngrijorari cu privire la asemănările tulburatoare ale modului de răspândire al bolii cu cel al SARS-ului, cu temeri c-ar putea fi și mai rău, deoarece China are astăzi o infrastructură de transport mult mai bună decât la începutul anilor 2000.

Organizatia Mondiala a Sănătații a declarat situația din China drept „urgență”, la reuniunea sa de la Geneva de săpătamâna trecută, însă s-a ferit să declare epidemia cu noul tip de coronavirus drept amenințare globală.

SURSE: Russia TodayAdevarulChina News.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s