NEWS: S-a descoperit o nouă cale de transmitere a infecției cu coronavirus ucigaș – tractul digestiv

Oamenii de știinta de la Institutul de Virusologie din Wuhan, orașul chinezesc care e epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, institut din cadrul Academiei de Științe Chineze, au descoperit recent material genetic al coronavirulsului ucigaș 2019-nCoV în eșantioanele de scaun și tampoane rectale recoltate de la unii pacienți infectați cu coronavirusul ucigaș, potrivit presei de stat chineze, citate de Bloomberg.

sci

Descoperirea oamenilor de știință chinezi implică faptul că noul coronavirus se transmite și prin infectarea tractului digestiv, pe lângă cel respirator.

Unii dintre pacienții infectați cu coronavirus 2019-nCoV au declarat că au avut diaree la debutul bolii, și nu febră, care este simptomul cel frecvent. Descoperirea este importantă, deoarece pâna acum cercetătorii s-au concentrat în mare măsură în studierea căii de transmitere pe cale respiratorie a coronavirusului, de la om la om.

În general, coronavirusurile se transmit pe cale aeriană, prin contactul direct cu o persoană infectată sau cu o suprafață contaminată. Diareea a apărut doar la aproximativ 20 % dintre pacienții infectați cu sindromul acut respirator sever (SARS).  Acest lucru i-a determinat pe cercetătorii din Wuhan să înțeleagă importanța căii digestive de transmitere a virusului și să înțeleagă rolul protector limitat al măștilor, precum și importanța curățeniei și igienei.

SURSE: FOX NEWS, BLOOMBERG

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s