NEWS – Coronavirusul chinezesc se transmite fără simptome vizibile. Numărul morților a crescut la 80, iar al celor infectați la peste 2 800

Numărul morților din cauza coronavirusului ucigaș 2019-nCoV a crescut la 80 în China, sute de noi cazuri de infectare fiind înregistrate.

Cu cele 24 de noi cazuri de deces în ultimele 24 de ore în provincia Hubei – epicentrul epidemiei -, numărul total al morților se ridică la 80 și peste 2 800 de cazuri de infectare au fost înregistrate.

Screenshot-2020-01-18-at-7.32.21-PM-696x445

Autoritățile chineze au descoperit că virusul se transmite fără niciun fel de simptome prealabile, purtătorii de virus putând pare perfect sănătoși. Ministrul chinez al Sănătății, Ma Xiaowei, a confirmat trista descoperire, care a panicat medicii din întreaga lume.

Simptomele caracteristice infectării cu noul tip de coronavirus, care apar la 2 – 14 zile de la expunere, sunt asemănătoare cu cele ale gripei obișnuite, constând în febră, tuse, curgerea nasului, dificultăți de respirație, dureri de gât și de cap, conform Centrului American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. La agravarea bolii apar insuficiența severă respiratorie și insuficiența renală, care pot provoca moartea.

Doctorul William Schaffner, consultant la Centrul American pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, a declarat că această tristă veste, a transmiterii bolii fără simptome prealabile, este de natură să „schimbe jocul” cu epidemia, precum și că virusul este „mult mai contagios decat am crezut noi la început”.

seamus-china-wuhan_wide-3e17c53b523f45a9c26a0b2efa97f52cb15a477f_0
 Aria de răspândire a coronavirusului ucigaș în China la 27 01 2020

 

Guvernul chinez a fost nevoit să impună câteva măsuri drastice pentru a reduce răspândirea virusului. Wuhan, epicentrul epidemiei și un oraș cu peste 11 milioane de locuitori, a fost închis în regim de carantină, iar întregii provincii Hubei, din care face parte orașul Wuhan, i-au fost impuse restricții de călătorie.

Carantina și restricțiile de călătorie pe care guvernul chinez le-a luat în încercarea disperată de a limita efectele epidemiei de coronavirus, care afectează mai mult de 56 milioane de oameni din peste 12 orașe chinezești, au fost impuse de teama că rata de transmitere a virusului ar putea crește dramatic prin deplasarea a sute de milioane de chinezi cu ocazia Anului Nou Chinezesc.

În prezent nu există un vaccin împotriva noului coronavirus, care a fost considerat de medcii specialisti ca fiind asemănător cu SARS (Sindromul Respirator Acut Sever), virusul care a ucis sute de perosoane în China și Hong Kong din 2002 pana in 2003.

SURSE: China News, Russia TodayZiare.com

5 comentarii

      1. Eu am fost destul de afectata de tragedia lui Kobe si a celor care au murit in acelasi accident. Fireste, si tragedia din China si toti cei afectati de virus in lume ma intristeaza… In fine…

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s