NEWS: STAREA DE URGENȚĂ MONDIALĂ – Luată în considerare de Organizația Mondială a Sănătații

PHOENIX WEB – JOI  30.01.2020 –  Comitetul de Urgență se întrunește joi la Geneva cu ușile închise pentru a decide dacă răspândirea rapidă a coronavirusului ucigaș este de natură să necesite instituirea urgenței la nivel mondial.

Coronavirus-Outbreak-Pakistan-Starts-Screening-All-China-Inbound

„Întreaga lume trebuie să acționeze și să se pregătească pentru eventuale noi cazuri, fie că vin din epicentrul epidemiei sau din alte zone de contaminare care se formează între timp”, a declarat Michael Ryan, președintele Programului de Urgențe din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), fiind citat de Adevărul.

Avertismentul președintelui Programului de Urgențe din cadrul OMS vine în contextul în care numărul morților raportat de Comisia Chineză de Sănătate se ridică la 170, iar cel al persoanelor infectate la 7 711, cifre raportate miercuri seara de comisia chineză, iar 15 țări au raportat deja cazuri potențiale de infectare cu coronavirus, dintre care 104 s-au confirmat. Cea mai mare parte a morților provine din regiunea Hubei, epicentrul epidemiei, unde peste 60 de milioane de oameni sunt expuși contaminării.

La rândul său, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Adhanam Ghebreyesus, a declarat pentru Reuters: „Creșterea continuă a numărului cazurilor de contaminare de la om la om din afara Chinei este profund îngrijorătoare.  Deși numărul cazurilor de infectare din exteriorul Chinei este relativ mic, ele au potențialul unei epidemii mult mai extinse”.

În aceste condiții, țările afectate de coronavirus fac planuri de carantină. Australia, Coreea de Sud, Singapore și Noua Zeelanda vor izola pentru cel puțin două săptămâni toate persoanele care vin din China, fie că prezintă sau nu simptome de infectare cu coronavirus, în timp ce Statele Unite și Japonia iau în considerare doar izolarea voluntară pentru perioade scurte.

Două persoane întoarse recent din China au fost testate pozitiv la coronavirus în Tokio, în această dimineață, deși ele nu prezentaseră simptome la întoarcere; aceasta explică de ce unele țări procedează la măsuri extreme de carantină care să se întindă pe întreaga perioadă de incubație a coronavirusului, care poate dura până la 14 zile.

`Comitetul de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății a refuzat în două rânduri să declare urgență la nivel mondial după izbucnirea epidemiei de coronavirus din China și extinderea ei în mai multe țări de pe glob, considerând că epidemia nu constituie „deocamdată” o urgență de sănătate publică și interes internațional, însă va reevalua situația în ședința de azi.

SURSE: ReutersAdevarulEuropa FMChina News

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s