NEWS: SPRE PANDEMIA GLOBALĂ – Coronavirusul Wuhan a ajuns în SUA, după ce a ucis deja nouă oameni și a îmbolnăvit alte câteva sute

PHOENIX WEB– Miercuri – 22. 01. ’20 – Coronavirusul Wuhan, care produce simptome asemănătoare pneumoniei și a ucis deja nouă oameni în orașul chinezesc Wuhan și împrejurimile sale, îmbolnăvind alte câteva sute de persoane, a fost depistat în Statele Unite, cu toate măsurile de precauție luate de autoritățile americane.

wuhan-virus-feared-to-be-new-super-spreader-disease-after-spreading-to-the-u-s-world-of-buzz

Un bărbat din Snohomish, Washington, a devenit primul caz de coronavirus Wuhan confirmat oficial în SUA. Autoritățile locale nu au dezvăluit identitatea bărbatului, despre care au spus doar că este în stare gravă. Acesta a fost internat cu pneumonie severă săptămâna trecută, dupa ce s-a întors din regiunea Wuhan, China, unde boala a secerat deja nouă vieți, potrivit autorităților chineze.

Încă nu este clar cât de mulți oameni au putut fi contaminați cu coronavirusul ucigaș, despre care se crede că își are originea într-o piață de pește și fructe de mare din orașul chinezesc Wuhan, unde locuiesc peste 11 milioane de oameni.

Cel puțin 440 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirusul Wuhan au fost confirmate până acum în China, epidemia extinzâdu-se deja în multe orașe chinezești, inclusiv capitala Beijing, Shenzen și Shanghai. Au fost semnalate cazuri și în Tailanda, Coreea de Sud, Japonia, Taiwan și acum în SUA. Experții în boli infecțioase de la  Colegiul Imperial din Londra au estimat că numarul îmbolnăvirilor este cu mult mai mare, apreciind numărul persoanelor infectate la cel puțin 1 723.

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor au instalat încă de vineri puncte de scanare pe aeroporturile din San Francisco, Los angeles și New York, în speranța depistării purtătorilor de coronavirus Wuhan înainte de intrarea în țară, dar se pare că masurile au fost tardive pentru pacientul Zero american.

Nu este încă suficient de clar cât de ușor acest virus, care provoacă simptome asemănătoare pneumoniei, inclusiv febră, tuse și insuficiență respiratorie, se transmite de la o persoană la alta sau ce predispune la îmbolnăvire, dar autoritățile chineze sunt de părere că virusul a suferit o mutație, migrând de la animalele din piața Wuhan la oameni.

Organizația Mondială a Sănătații se va pronunța astăzi dacă va declara epidemia de coronavirus o urgență internațională de sănătate publică.

SURSA: Rossia Today

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s