SPORT: Citadela inexpugnabilă a CFR-ului rezistă și trece la pas de anemica FCSB

AED-minge FOTBAL LIGA I  —  Rar am văzut o echipă mai ermetică, mai „italiană” decât CFR-ul lui Dan Petrescu; poate doar Craiova din vremea de glorie a antrnorului Cârțu, inventatorul Autobazei – un stil de joc cu 11 apărători pe linia porții -, să fi fost mai închisă.

 

cfr-fcsb_7099016d1dCFR-ul n-a lăsat-o pe FCSB să joace nimic duminică seara în Gruia. Tridentul formidabil Tănase – Man – Coman și-a spart dinții în zidul de nepătruns al lui Burcă, Vinicius, Boli și Camora. Nici sprintenul Moruțan n-a avut mai mult succes pe creneluirle inexpugnabile ale ceferiștilor, astfel că mult lăudatul atac al FCSB-ului n-a putut produce măcar o ocazie de gol tot meciul. Citadela inexpugnabilă a lui Dan Petrescu a rezistat cu brio în fața vedetelor mult prea umflate de laudele deșarte ale patronului Gigi Becali și ale jurnaliștilor săi de casă, patron care încă visează la zeci de milioane de euro pe atacanții săi „formidabili”.

Rezolvând strălucit cu defensiva sa de fier tactic meciul, CFR-ul a știut să profite la maximum cu șmecheria de vulpoi carcteristică celui supranumit Bursucul și să câștige meciul. „Inexistentul” până în minutul 77 Ciprian Deac apare în preajma careului și obține inteligent lovitură liberă și eliminarea nefericitului Planici, nevoit să intervină decisv din cauza nechibzuinței lui Nedelcu, „găselnița” lui Vintilă pentru zona centrală a defensivei.

Execuția braziliană, imediat următoare loviturii libere, a lui Vinicius aduce golul și închide definitiv meciul.

Victoria directă împotirva celui mai puternic adversar din Liga I îi dă echipei din Gruia prima opțiune la câștigarea pentru a treia oară consecutiv a campionatului, căci doar un accident o mai poate face pe ermetica CFR să se împiedice de celelalte echipe din ligă, cu o clasă mai slabe decat învinsa FCSB din această rundă.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis  –  Burca, Vinicius, Boli, Camora  –  Itu, Bordeianu, Djokovic  –  Deac, Omrani, Costache

Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Bălgradean  –  Crețu, Planic, Cristea, Momcilovic – Moruțan, Nedelcu, Oaidă – Tănase, Man, Coman

Antrenor: Bogdan Vintilă

În clasament, CFR Cluj se află pe primul loc cu 47 de puncte, în vreme ce FCSB ocupă locul 4 cu 39 de puncte. În etapa următoare, CFR se va deplasa la Mediaș, unde o va întâlni pe Gaz Metan, iar FCSB va evolua pe teren propriu în compania Academicii Clinceni.

SURSE: LPF, GSPSPORT.RO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s