NEWS – Generalul iranian Quasem Suleimani plănuia să atace patru ambasade americane

PHEONIX WEB – Sâmbătă 11. 01. ’20 Președintele american Donald Trump a declarat vineri, într-un interviu pentru Fox News, că generalul iranian Qassam Soleimani, ucis de o dronă americană la Bagdad, plănuia să atace patru ambasade ale Statelor Unite.

Răspunzând la insistența jurnalistei Fox News de a preciza despre care ambasade este vorba, președintele Trump a declarat: „Vă voi spune că probabil intenționa să atace ambasada din Bagdad”.

Ambasada americană din Bagdad a fost deja ținta unui atac în Ajunul Anului Nou, când demonstranți turbulenți au protestat violent în fața acesteia față de atacurile americane contra milițiilor irakiene sprijinite din umbră de Iran. Președintele Trump a spus în mod repetat că aceste atacuri reprezintă un act de autoapărare împotriva „amenințărilor iminente” la adresa intereselor și trupelor americane.

Vineri dimineață, secretarul de stat Mike Pompeo a specificat ce înțelege administrația de la Washington prin << amenințări iminente >>: „Am primit informații concrete despre o amenințare iminentă și acea amenințare includea atacuri asupra unor ambasade americane”.

De asemenea, în același interviu de la Fox News, Trump a fost chestionat dacă nu cumva uciderea generalului iranian Soleimani ar putea conduce la retragerea trupelor americane din Irak. „Sunt de acord”, a spus Trump. „Asta e ceea ce ei [guvernul irakian] spun în public, dar n-o spun în particular”.

În urma atacului cu dronă prin care a fost ucis generalul iranian Qassam Soleimani, parlamentul irakian a adoptat o rezoluție prin care solicită trupelor americane să părăsească Irakul. Statele Unite au în Irak un efectiv de 5 000 de militari, angrenați in special în asistența armatei irakiene în lupta contra ISIS.

SURSĂ: FOX NEWS

VIDEO – Trump dezvăluie detaliile complotului generalului iranian Soleimani

 

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s